Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Κανείς δε με ρώτησε αν θέλω να γίνω πρίγκιπας




Κανείς δε με ρώτησε…


                   αν θέλω να γίνω πρίγκιπας!!!




  Στη ζωή μας καλούμαστε να παίξουμε πολλούς ρόλους, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο στο οποίο ανήκουμε, την οικογενειακή και επαγγελματική μας κατάσταση κλπ. Σε κάποιους από αυτούς τους ρόλους ανταποκρινόμαστε με μεγάλη επιτυχία, σε άλλους πάλι αποτυγχάνουμε παταγωδώς.

  Το ερώτημα που γεννάται είναι: Πόσοι από μας έχουμε σκεφτεί αν αυτοί οι ρόλοι μέσα στους οποίους ζούμε είναι αποτέλεσμα δικής μας επιλογής ή αν μας επιβλήθηκαν από τις κοινωνικές κατασκευές.

  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δεδομένου ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον , αναζητά πάντα την αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους ανθρώπους και προσπαθεί να δημιουργήσει ομάδες για να μπορέσει να ζήσει μέσα σε αυτές. Σαν αποτέλεσμα πηγάζει η κάλυψη της ανάγκης που μοιραία γεννιέται για την δημιουργία κανόνων, έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή λειτουργία της κοινότητας. Και κάπως έτσι σχηματίζεται μια μικρή κοινωνία. Σιγά σιγά το κάθε μέλος της κοινότητας ψάχνει να βρει τη θέση του μέσα στην ομάδα, το ρόλο του. Δηλαδή, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και τις ικανότητες του- τις οποίες ανακαλύπτει κατά την ανάπτυξη του- αναζητά το ρόλο που του ταιριάζει και χτίζει τον χαρακτήρα που επιθυμεί γύρω από αυτόν.

  Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, παρατηρείται μια ραγδαία μείωση της επιλογής των ρόλων από τα άτομα της ομάδας, ενώ παράλληλα αυξάνεται η καθοδήγηση από το υπόλοιπο κοινωνικό περιβάλλον προς μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

  Είσαι πρίγκιπας, άρα περιμένουμε από εσένα να φερθείς ευγενικά, ιπποτικά, ηρωικά και απόμακρα. Ζεις μέσα στα πλούτη, για τα οποία δεν ένιωσες ποτέ την χαρά της προσπάθειας, σου προσφέρθηκαν κατά τη γέννηση σου. Δεν επιτρέπεται να τα μοιραστείς διότι αν τα χάσεις αυτομάτως θα χαθεί και το κοινωνικό σου υπόβαθρο, πράγμα ανεπίτρεπτο για έναν πρίγκιπα. Τελικά όμως ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ.

  Εσάς σας ρώτησε κανείς αν θέλετε να είστε ότι είστε; Κι αν δε θέλετε τι πραγματικά κάνετε για να το αλλάξετε;

https://gemoleni.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα χαμόγελο για τη Χαρά

Το αποτέλεσμα ισούται με αγάπη